Herken je dat ook wel eens? Je loopt ergens en ineens wordt je overvallen door een negatief gevoel of juist door een heel fijn gevoel.  In elk geval je gedachte brengen je terug naar een situatie waarin jij je of super goed voelde of wat minder goed en daardoor liep heel je dag ineens anders dan je vooraf had gedacht. 

Of je gaat op vakantie naar een land waar jullie eerder zijn geweest en waar je met zo'n goed gevoel op terug keek. En dan blijkt ineens als je daar weer bent het ineens anders te zijn dan dat je had verwacht... en weg is het goede gevoel en weg is de relaxte vakantie die jij voor ogen had. 

 

Of je heb net iets gekocht waar jij zo naar uit keek, het kostte je best wel wat geld, maar na veel wikken en wegen heb je het toch gekocht.  Je zet het vervolgens op jouw socials en je voelt je heerlijk van al die aandacht. Je ziet de likes binnenstromen na een paar dagen reageert niemand meer... maar wel op het bericht van jouw buurman die en net iets te grote ... ..  heeft gekocht ;-(

 

Of je heb van de week een gesprek met jouw leidinggevende en je merkt aan je zelf dat je je er nu al zenuwachtig om maakt.

Of de presentatie die je moet geven, je ziet alle doem scenario's al voor je.

 

De oefeningen die ik hier heb beschreven zijn oefeningen die jou kunnen helpen je dag een stuk leuker in te richten dan dat je blijft malen in een bepaald negatief gevoel. Ik neem in ieder geval aan dat  je van een negatief gevoel af wil, want een goed gevoel willen we natuurlijk zo lang mogelijk vast houden. 

Gelukkig is dat ook mogelijk maar moet je er wel wat voor doen. De oefeningen zijn zo geschreven dat je ze makkelijk thuis op jou vertrouwde plekje kan uitvoeren en oefenen. 

Zie deze oefeningen alsof je een nieuwe taal aan het leren bent, door te blijven oefenen wordt je er beter in en uiteindelijk doe je het zonder dat je er bij na hoeft te denken. 

 

Ik heb ook één oefening geschreven die heet "je lijf voelen" probeer deze oefening 2x per dag uit te voeren.  Als het je lukt probeer dan deze oefening steeds iets langer te doen. 

 

Veel succes en heb je eventueel vragen kan je het onderstaande contactformulier invullen en ik neem zo snel mogelijk contact op te nemen.