Verhuizen

Nu de kogel door de spreekwoordelijke kerk heen is mbt onze verhuizing gaat ook de grote schoonmaak plaatsvinden.

Lees meer »

Emigreren

Ongeveer 6 jaar geleden is bij mij het zaadje geplant om te gaan emigreren naar Scandinavië. Mijn vrouw wilde al dat al veel langer, maar ik daarin tegen toen zeker nog niet ik zag te veel beren op de weg maar diep van binnen wilde ik het stiekem toch wel. Ik ben redelijk avontuurlijk ingesteld, ben zeker niet honk vast, wil graag nieuwe dingen ontdekken, voel me redelijk snel ergens thuis, en zag mezelf altijd wel in het buitenland wonen. 

Lees meer »

Pavlov recatie

Je ligt prinsheerlijk op het strand van een tropische eiland! Je vakantie is begonnen. Je komt helemaal tot rust. Na een jaar keihard werken heb je deze vakantie echt wel verdiend.. je was er helemaal klaar mee. Het enige waar je je nu druk om moet maken is of je wel op tijd insmeert tegen het zonnetje. De dagen gaan aan je voorbij, je bent hier ver weg van je normale dagelijks bezig heden.

Lees meer »

Serieus

Heb je dat ook wel eens dat je ineens overspoelt werd met een negatief gevoel waarvan je niet wist waar dat vandaan kwam. Dat negatieve gevoel beïnvloed dan ineens je gedrag, wat vervolgens weer zijn weerslag heeft op je partner of misschien zelf wel heel je dag… fijn hè… 

Lees meer »

geprikkeld worden

Wat een dag vandaag.. heb je dat ook wel eens, je komt op het werk en merkt dat er gelijk een bepaalde sfeer hangt. Collega's spreken elkaar niet of nauwelijks aan en je merkt aan alles dat er iets in de lucht hangt. 

Lees meer »

Nooit genoeg

Ik werd van de week geprikkeld toen ik met een collega in gesprek was. Die vertelde me dat het nooit genoeg was, dat altijd alles beter moest en dat alles sneller moest...dat hij overal de beste in moet zijn.. dus ik zei..."zo dat is best een hele opgave zeg overal de beste in zijn".. want dat betekend in mijn ogen dat hij zich telkens moet bewijzen! Maar voor wie dan? In elk geval niet voor mij..  

Lees meer »

Kracht van visualisatie

Je zal er vast wel eens iemand over hebben gehoord, de kracht van het visualiseren. Heb je het zelf wel eens meegemaakt hoe kracht die is, en vooral als je al je focus op dat ene doel legt?  

Lees meer »

Baaldag

Wat een heerlijke dag.  Er lag wat douw op het dak en de zon scheen.  Heerlijk begin van de dag lijkt me toch. Vol energie begon ik de dag. Er stond best wel wat op de planning,  dus geen tijd te verliezen... tot dat ene moment.. Ik wilde mijn yoghurt terugzetten in de koelkast maar deed dat in de kast van de kommetjes... haha lachen.. mijn vrouw maakte nog de opmerking gaat het zo'n dag worden.. samen lachten we om de grap.. vervolgens wilde ik wat pakken in de garage en toen liet ik daar wat uit mijn handen vallen... eenmaal aan de klus voldeed het niet aan de verwachtingen van mijn vrouw.  (Ik dacht namelijk dat het op 1 manier moest en zij had totaal iets anders in haar hoofd) we zouden het toch zo doen.. en jij had nog  wel gezegd dat...en nou... laat maar.. ik met een kwaaie kop weg en zij ging haar ding weer doen. Ik was over de zeik..  fijn...het is zo'n dag geworden.. herkenbaar toch?  

Lees meer »