Een goede toekomst

 

Als je vaak druk bezig bent zorgen te maken met wat er in de toekomst misschien allemaal kan gebeuren en mis kan gaan, dan speel je in je hoofd allemaal negatieve beelden af.

Deze negatieve beelden geven je ook weer een negatieve gevoel, waardoor de kans groot is dat de beelden die jij in je hoofd hebt gemaakt ook daadwerkelijk gaan gebeuren. Het is dus vooral zaak om visuele beelden, positieve gedachte en gevoelens te maken over de toekomst, zodat je ziet wat er allemaal goed gaat en je daarop kan focussen. 

 

  1. Ga ontspannen zitten, en ga naar de regie kamer van je eigen interne bioscoop. Zie je zelf zitten in de lekkere luxe stoelen. 
  2. Voor de laatste keer speel je die ellendige toekomst film op het witte doek af. Blijf net zo lang doorspelen tot je echt alle ellende hebt gehad, wat jij jezelf had ingebeeld en je weer helemaal blij was dat het voorbij was.  
  3. Maak het laatste beeld wat je zag nu zwart/wit en bedenk een grappig muziekje, waar je in elk geval een glimlach van krijgt.  Zet dan vervolgens dat zwart wit beeld wat je hebt gemaakt een stuk verder bij je vandaan! Het heeft de grote van het scherm van een mobiele telefoon.
  4. Spoel de film nu terug, steeds sneller en sneller, terwijl je alle beelden achterstevoren voorbij ziet komen. En terwijl je de beelden achterstevoren in zwart/wit voorbij ziet komen,speel je dat grappig muziekje af.. Spoel het hele filmpje terug tot je in het huidige moment bent. 
  5. Zet de beelden stil en maak het scherm nu WIT. Je ziet dus een blanco scherm voor je. De toekomst is dus nog leeg en je mag hem zelf gaan invullen! 
  6. Nu ga je een feelgood movie voor jezelf maken voor in de toekomst. Stel je voor dat het gaat, zoals jij wil dat het gaat in de toekomst. Zie, hoor en voel de ideale toekomst. En voel hoe goed dat voelt, stel het je zo levendig, 3 D, mogelijk voor. Nu zie je dat de beelden weer in kleur zijn en breng die beelden dichterbij, zodat je het goed kan zien allemaal. Zie jezelf de doelen bereiken en veel succes hebben. WoW wat voelt dat goed zeg en spoel die film helemaal af tot het einde, tot je klaar bent. 

     

Test of het heeft gewerkt, vroeger was je een namelijk een ster in het zorgen maken over de toekomst, probeer je nu nog maar eens slecht te voelen over de toekomst. En als dat niet lukt zul je merken dat je het nu vooral een vrolijk gevoel op levert om na te denken over de toekomst en de daarbij behorende successen.