Heb je dat wel eens, dat je het lastig vindt om een goede beslissing te nemen. Hoe klein of groot die ook kan zijn. Je kan soms dagen twijfelen. Hieronder leer je een simpele techniek om je onderbewuste steeds meer en meer te vertrouwen. 

 

 1. Ga zitten of staan, na gelang jij dat wil en denk dan eens aan een goede beslissing die jij hebt genomen. Kijk vanuit je eigen ogen, zie weer wat je zag. Merk dan eens op waar je dat beeld ziet staan. Staat hij links of rechts. Dichtbij of ver weg… in elk geval onthoud deze positie 
 2. Denk dan nu eens aan een slechte beslissing die jij hebt genomen. Kijk dan weer eens vanuit je eigen ogen en zie dan weer wat je zag. En merk dan eens op waar dat beeld dat staat. Staat het recht, of links, dicht bij of ver weg. .. In elk geval onthoud dat beeld.  
 3. Open nu weer je open en vergelijk de 2 verschillende beeltenissen. Waarschijnlijk zie je het beeld van jou GOEDE beslissing recht voor je staan, en het beeld van jou slechte beslissing staat ergens anders. Waarschijnlijk iets meer naar links of naar rechts, of zelfs iets meer naar beneden. Het belangrijkste is dat beide beelden op een andere locatie staan.  
 4. Sluit dan weer je ogen en trek een denkbeeldige lijn tussen de twee beelden. Op de plek van je GOEDE beslissing zet je een dikke JA. Op de plek van jou slechte beslissing zet je een dikke NEE.  
 5. Denk dan nu eens aan een beslissing die je in de nabije toekomst gaat nemen. Start met iets simpels: bv boodschappen doen of avond eten. 
 6. Focus je op het beeld van de beslissing. Waar zie je dat beeld nu staan. Staat het beeld bij de JA of bij de NEE?? 
 7. Staat het beeld bij de JA, dan is het een goede beslissing. Staat het beeld op de plek van NEE dan is het een slechte beslissing.  

 

 • Als je het wil testen of het echt werkt kun je er een extra stap aan toevoegen.  
 • Denk terug aan een goede beslissing die je recentelijk hebt genomen.  
 • Zet dat beeld op de positie van de slechte beslissing.. dus in het NEE vak. 
 • Breng je aandacht even naar iets anders toe…dus doe even iets anders. 
 • Vervolgens ga je je aandacht weer terugbrengen naar de goede beslissing.  
 • Als het goed is is het beeld weer verplaatst naar het JA vak van de goede beslissing.  
 • Mocht het nou zo zijn dat het beeld nog steeds op NEE staat. Doe dan de stappen 1 t/m 7 nogmaals om de juiste JA/NEE indeling te maken