Trainingen

 

We leven ons leven in een soort virtuele dikke mist wolk. Hierdoor hebben we nauwelijks nog oog voor dingen die misschien wel wat meer aandacht mogen krijgen dan dat ze nu krijgen. Ons leven raast aan ons voorbij en tegen de tijd dat we daarachter komen hebben we de meeste tijd alweer achter de rug. 

Als ik naar mijn eigen leven kijk, dan was dat precies zo ingericht dat ik heel veel tijd en energie stak in zaken die niet belangrijk waren.  Ik leefde een heel gehaast leven waardoor ik geen oog meer had voor mijn eigen omgeving. Ik raakte daar steeds verder van vandaan. Ik verhardde in een wereld die af en toe in brand leek te staan en maakte me druk om wat anderen wel niet van mij dachten . Herkenbaar met alle sociale media elementen in ons leven. Het lijkt wel of de smartphone de nieuwe waarheid is geworden. Dat het normaal geworden is dat we elkaar geen gedag meer zeggen en dat je nu misschien dingen doet waar je helemaal niet gelukkig van wordt.

Maar waarom doen we dat dan? En voor wie doen we dat dan? Dat zijn best interessante vragen toch? Als je het mij vraagt doen we het, omdat de maatschappij van ons verlangt dat we meedoen met de sociale media hype. Dat de waarheid die daar gesproken wordt de waarheid is en als je er niet aan meedoet hoort je niet meer in het sociale kringetje. Wat jou waarschijnlijk een  naar gevoel geeft en je misschien toch gaat mee doen aan de hype of welke hype er op dit moment ook heerst.

Maar om wie draait het leven dan? Wie hangt de slingers op? Wie is de regisseur van zijn eigen geluk? 

Dat ben jij toch? Jij bent toch degene wie de slingers ophangt? Wie de regisseur is van zijn eigen geluk? Waarom besteed je dan niet wat meer tijd aan jezelf? Dus aan je mental health en in plaats van in de toekomst of het verleden te denken kom je er achter dat je NU leeft.

Als je iedere dag eens wat meer bewust wordt van je ademhaling, dan krijg je direct al wat meer rust in je hoofd. Met je ademhaling is jou leven immers ook begonnen en als je einde daar is,is je adem ook het laatste wat je uitblaast. Het is dus raadzaam om hier in elk geval wat meer aandacht aan te geven. 

Onder de button van de oefeningen staat ook een ademhalingsoefening, probeer het gewoon eens en kijk dan of het voor jou werkt onder het mom van baat het niet schaad het niet, maar ik ben er van overtuigd dat het je gaat helpen. 

Als je dan toch even je rust hebt gevonden in je brein, kijk dan eens wat jij in jou leven echt belangrijk vind, waar jij jou energie vandaan haalt, wat jou interne vuurtje doet oplaaien.  Hoeveel van jou tijd besteed jij dan aan dingen die jij belangrijk vind en hoeveel kan jij er misschien wel skippen?

Fijn toch dat je nu even wat meer tijd hebt gevonden om dingen te doen die jou energie geven, die jou doen stralen.  Waarschijnlijk krijg je ook wat meer ruimte in je agenda en kan je die tijd ook ineens anders gaan inrichten met bv een stukje wandelen in het bos, even geen mobiele telefoon in je hand of zoekend op de bekende sociale media buttons.

Natuurlijk kan het voorkomen dat je je nog wel eens slecht voelt ondanks de vrije ruimte  agenda. Het leven is zoals het hartslag, het heeft pieken en dalen maar wordt het een strakke horizontale lijn, dan is het leven voorbij.  Het gaat er om, hoe ga je om met een tegenslag of hoe ga je om met die ene vervelende collega. Wat zou jij tegen je beste vriend of vriendin zeggen als zoiets gebeurt? Ach joh maak je niet druk, de zon schijnt achter de wolken?? Nee toch?  Ik denk eerder "ach lieverd kom eens even lekker op de bank zitten. Wil je een kopje thee"?  Fijne gedachte toch? 

En zo mag je ook met jezelf omgaan, gewoon even stil staan bij het geen wat er gebeurt, je mag je best even ellendig voelen of even lekker een potje huilen.  Ook dat is goed voor je mental Health. Je wordt je namelijk wat bewuster van jou zintuigen.

Mocht je het fijn vinden om alvast in je eigen vertrouwde omgeving een feel-good oefening te doen, dan heb ik bij mijn oefeningen een slimme techniek uitgewerkt waarmee je je snel goed kan voelen zonder dat je daarvoor door andere, mensen of dingen, beïnvloed moet worden.  Ik ga er namelijk vanuit dat ieder mens recht heeft op een gelukkig leven en dat de magie voor dat gelukkige leven in jou verscholen zit! Want jij en alleen jij bent de regisseur van jou geluk en leven!

 

Tijdens de training ga ik dieper op de materie in, zodat ook jij je leven kan leven waarvan je droomt. Je krijgt meerdere krachtige technieken aangeleerd die jou helpen in je dagelijks leven. Je gaat leren om beter te communiceren, je blijft minder lang hangen in een negatief gevoel, je gaat een goede toekomst voor je zien en nog veel veel veel meer slimme technieken.

 

Voor wie is deze training dan:

  • Mensen die het heft in eigen handen nemen en vooruit willen met hun leven!
  • Mensen die vastlopen in hun dagelijks leven!
  • Mensen die verder willen met hun persoonlijke ontwikkeling!
  • Mensen die last hebben van een angst, zoals faalangst, hoogtevrees, spreekangst of noem maar op wat voor angsten er nog meer zijn!

 

Voor wie is de training dan niet?

  • Mensen die zeuren
  • Mensen die klagen dat het allemaal niks is
  • Mensen die alleen maar negatieve dingen zien
  • Mensen die niks hebben met persoonlijke ontwikkeling

 

Neem vrijblijvend contact met mij op zodat we samen kunnen kijken hoe ik jou kan helpen.