Een van de mooie ervaringen in ons leven is een groei op persoonlijke ontwikkeling.  Misschien ben je nu wel aan beland op een punt in je leven waarop je toe bent aan persoonlijke ontwikkeling of je loopt al wat langer rond met het idee om je persoonlijke te ontwikkelen of je loopt met een naar gevoel rond waar je vanaf wilt maar je weet niet hoe je hier eventueel van af kan komen.

Dan is NLP misschien wel iets voor jou.

 

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. 

We worden heel de dag geprikkeld door de verschillende soorten informatie geprikkeld.  Het begint als je 's morgens je bed uit stapt totdat je er in de avond weer in stapt. De hond die nog naar buiten moet, de krant die je leest, de berichtjes op sociale media op je telefoon/tablet, de televisie, je collega's, je vrienden en je familie om je heen. Ze prikkelen je allemaal onbewust. Soms hoor je op de radio een liedje wat direct je een bepaald gevoel geeft of een reclame deuntje op de radio.  

Als het negatieve gedachten zijn, wil je daar zo snel mogelijk vanaf maar zijn het positieve gedachte mag het wel heel de dag duren en voelen we ons zonder reden goed!  

Het is dus interessant om te weten dat informatie ons zo wel positief maar ook negatief kan beïnvloeden.  

Als we negatief worden beïnvloed gaan onze gedachten met ons aan de haal. We vragen ons af waar het vandaan komt. We gaan vooral anderen de schuld geven van ons gevoel en hoe meer we onze focus leggen op dat negatieve gevoel hoe sterker het gaat worden en we meer gaan geloven dat die echt is!

Stel je voor iemand geeft je een boze blik in het verkeer, zodra je die blik ziet veranderd dat onze gedachten en gevoel en natuurlijk geef je hem of haar een boze blik terug. Herkenbaar toch?  

 

Het is een slimme methode die voor heel veel mensen werkt. Ik zeg niet dat het voor iedereen werkt, maar bij het overgrote deel  gelukkig wel. 

Misschien heb je wel eens van NLP gehoord en weet je niet of het voor jou werkt en wil je eerst even kijken wat het inhoudt, dan is de workshop een slimme keus. 

Tijdens de workshop stippen we een aantal technieken aan die jou kunnen helpen om je goed te voelen zonder dat je daar extern of intern voor gemotiveerd hoeft te worden. 

 

Vind je het leuk om een workshop te volgen bij mij, meld je dan aan via onderstaande contact formulier en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Groetjes Robin