Baaldag

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 12:49

Wat een heerlijke dag.  Er lag wat douw op het dak en de zon scheen.  Heerlijk begin van de dag lijkt me toch. Vol energie begon ik de dag. Er stond best wel wat op de planning,  dus geen tijd te verliezen... tot dat ene moment.. Ik wilde mijn yoghurt terugzetten in de koelkast maar deed dat in de kast van de kommetjes... haha lachen.. mijn vrouw maakte nog de opmerking gaat het zo'n dag worden.. samen lachten we om de grap.. vervolgens wilde ik wat pakken in de garage en toen liet ik daar wat uit mijn handen vallen... eenmaal aan de klus voldeed het niet aan de verwachtingen van mijn vrouw.  (Ik dacht namelijk dat het op 1 manier moest en zij had totaal iets anders in haar hoofd) we zouden het toch zo doen.. en jij had nog  wel gezegd dat...en nou... laat maar.. ik met een kwaaie kop weg en zij ging haar ding weer doen. Ik was over de zeik..  fijn...het is zo'n dag geworden.. herkenbaar toch?  

 

Uiteindelijk hebben we er toch nog een leuke dag van weten te maken.. maar hoe dan? Door een simpele maar effectieve techniek toe te passen waardoor ik mijn gevoel kon omdraaien. Ik had namelijk een negatief gevoel omgedraaid naar een positief gevoel. Hierdoor veranderde mijn houding en kon ik vervolgens lachen om mijn eigen gedrag..  ik heb me wel te veel laten leiden door dat eerste zinnetje... wordt het zo'n dag vandaag, want als ik terugdenk aan de situatie en de scherven aan het opruimen ben, dan hoor ik een stemmetje in mijn hoofd dat zegt het wordt weer zo'n dag vandaag...mijn gedachten zijn dus met me aan de haal gegaan.. fijn hoor... ik heb mezelf heel serieus genomen..  

Dus als ik in het vervolg minder aandacht besteed aan het geen ik NIET wil, maar juist de focus leg op wat ik wel wil, dus een leuke dag met z'n tweeën, gaat me dat op een positieve manier beïnvloeden!  

 

En zo is het met alle dingen die er spelen in het leven.. focus je vooral op de dingen die je WEL wilt...en moet je dan eens kijken wat er gebeurt! 

 

Fijn weekend  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.