Kracht van visualisatie

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 21:25

Je zal er vast wel eens iemand over hebben gehoord, de kracht van het visualiseren. Heb je het zelf wel eens meegemaakt hoe kracht die is, en vooral als je al je focus op dat ene doel legt?  

Of je loopt door de winkelstraat met je net nieuwe schoenen, waarvan jij dacht dat jij de enige was die ze had en je ziet ineens heel veel andere mensen met die zelfde schoenen lopen. Zijn ze ineens toch niet zo uniek als jij dacht want jij had ze immers niet vaker gezien.  

 

Het punt is dat die schoenen er echt wel eerder waren, maar jou brein had ze nog niet als belangrijk aangemerkt. Klinkt gek toch dat jouw brein zaken voor jou belangrijk maakt. Maar in ons brein hebben een soort ZOEK MACHINE zitten wat “ reticulair activatie systeem”  genoemd wordt, afgekort het RAS. Dit RAS werkt als een soort filter in je hersenen. Per dag komen er miljoenen en miljoenen verschillende soorten informatie via jouw RAS je brein in. Dat gebeurt via jouw zintuigen, horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Het RAS filtert razendsnel uit alle stukjes informatie zaken die voor jou, misschien wel onbewust, belangrijk zijn, of waarvan jij hebt aangegeven dat jij dat belangrijk vind,  

 

Dus als jij aan je brein hebt aangegeven dat jij die speciale schoenen super mooi vind, en dus belangrijk , heb je jouw RAS ofwel je ZOEK MACHINE de opdracht gegeven te zoeken naar deze schoenen! Tada daar zie je jouw schoenen! 

 

Zo kan het dus ook voorkomen dat je ergens, in een restaurant, gezellig zit te kletsen met je partner je ineens je naam 5 tafels verderop hoort jouw aandacht direct gaat naar de tafel waarop jouw naam werd gesproken 

 

Zo neemt dus een ieder van ons de wereld waar volgens zijn RAS, wat dus belangrijk is voor zijn “ wereldkaart” . Dus ben ik samen met een aannemer en een glazenwasser in een restaurant, dan nemen wij alle 3 de wereld dus anders waar en leggen wij dus onze focus op andere dingen! De aannemer kijkt naar de constructie van het gebouw, de glazenwasser kijkt de ramen en ik kijk waar de uitgangen zijn, wat eventueel een gevaar trekkend punt is.  

 

De kracht van jouw RAS is zo belangrijk voor jouw levensdoel! Als jij telkens aangeeft ik wil niet in de file staan, of ik wil niet die vervelende collega tegenkomen,  wat denk je dat er gaat gebeuren? Natuurlijk kom je in de file terecht ( oké behalve om 2 uur nachts ) en kom je die vervelende collega tegen omdat jou focus daarop ligt en jij jou RAS hebt geprogrammeerd dat je dus in de file komt te staan! Maar je zei toch ik wil niet in de file staan? Dat klopt maar ons brein in zo ingesteld dat als we het woordje niet horen we er wel aan gaan denken. Denk maar nu niet aan die roze olifant!. Grote kans dat je een roze olifant zag toch?? Door jouw positieve doelen zo concreet en specifiek mogelijk te maken snapt jou brein wat hij moet zoeken. Want als jij op Google een blinde zoekvraag doet krijg je van alles, maar doe je het specifiek krijg je dus alleen die dingen 

   

Dus als je middels visualisatie gaat bepalen wat jouw doel is, en dat kan van alles zijn, en je gaat het doel ook daadwerkelijk als een soort van positief plaatje voor je zien dan is de kans heel groot dat het daadwerkelijk ook echt zo gaat zijn! Nu klinkt het als een soort van Aladin sprookje, maar er is niks magisch aan ( helaas misschien ook wel ) Je bent namelijk je brein aan het trainen / programmeren waarbij naar moet zoeken  en als je naast het doel ook nog andere zaken, zoals geluiden, personen, plaatsen geuren, toevoegt aan jouw visualisatie dan voel je ook hoe het voelt om in het “ doel “ te zijn! Jouw RAS gaat nu voor je aan het werk en zorgt er vervolgens voor dat jij mensen tegen het lijf loopt of op plaatsen komt die helpen om jouw doel te bereiken, het zet daadwerkelijk filters voor je aan om je te helpen jouw doel te bereiken.  

Het is de wat van de aantrekkingskracht.  

Nu wil het dus niet zo zijn dat je over een magische lamp wrijft en je een wens kan doen, maar jij moet wel voor 100% jouw focus leggen op jou doel!  

Geen focus dan geen doel, zo werkt de wet van de aantrekkingskracht 

 

Het is raadzaam om echt iedere dag even een paar minuten aan jou specifieke doel te besteden, zodat jou RAS zich optimaal kan instellen op het doel. Als hulpmiddel kan je eventueel een moodboard gebruiken, vooral als jij je doel, net als ik, pas over een paar jaar hebt gesteld.  

Het mooie van jouw RAS is dat het wanneer jij in dromenland bent gewoon doorwerkt, zodat het kan blijven zoeken naar jouw doelen. Als je dit doet ga je zien dat de doelen die jij eerst onbereikbaar achtte haalbaar gaan worden, omdat er kansen in jouw leven komen die je helpen dit te verwezenlijken. Schroom niet en droom groot laat je fantasie te vrije loop en ontdek hoe mooi het leven kan zijn! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.