Emigreren

Gepubliceerd op 22 november 2022 om 08:16

Ongeveer 6 jaar geleden is bij mij het zaadje geplant om te gaan emigreren naar Scandinavië. Mijn vrouw wilde al dat al veel langer, maar ik daarin tegen toen zeker nog niet ik zag te veel beren op de weg maar diep van binnen wilde ik het stiekem toch wel. Ik ben redelijk avontuurlijk ingesteld, ben zeker niet honk vast, wil graag nieuwe dingen ontdekken, voel me redelijk snel ergens thuis, en zag mezelf altijd wel in het buitenland wonen. 

 

De spreekwoordelijke beren bestonden uit: hoe zit het met werk vinden, hoe koop je daar een huis, hoe gaan we dat doen met school, hoe gaat het met de taal leren, moeten we dan ons huis verkopen? En zo waren er denk ik nog wel 100 beren op de weg. De één uiteraard groter dan de ander, maar stuk voor stuk stonden ze op de weg en belemmerde ze de doorgang.  

 

Toch heeft mijn vrouw haar droom nooit uit het oog verloren. Nu 6 jaar later ziet de wereld er voor ons heel anders uit. We hebben serieuze plannen om te gaan emigreren binnen nu en 2 jaar.  

 

De eerste stap die ik heb gezet was het onderzoeken of de spreekwoordelijke beren ook echt waren. Ik kwam er al snel achter dat de beren alleen in mijn hoofd leefde. Het onbewuste brein wist allang dat het wilde verhuizen, maar mijn bewuste brein hield dat telkens tegen. Dat stemmetje zorgde ervoor dat de beren konden groeien. Het grappige is dat ik aan mensen uit leer hoe ze de spreekwoordelijke beren te lijf moeten gaan maar nu stond ik dus zelf voor de uitdaging. Bij de één ging dat makkelijker dan bij de ander. Ik weet natuurlijk als geen ander dat ik de beren in leven houdt als ik ze aandacht en liefde geef, maar daarmee kunnen wij onze droom niet najagen en blijft alles zoals het is en moeten we verder leven met de grote vraag: Wat als we het wel hadden gedaan?  

Dat is wat mij betreft wel de meest vervelende vraag die bestaat.  

 

Nu de meeste beren weer terug in hun hok zijn gezet merk ik dat ik veel meer rust in mijn hoofd krijg. We hebben immers de grootste beslissing gemaakt door hardop tegen iedereen te zeggen dat we gaan emigreren. Toen we dat hadden gedaan merkte ik dat ik begon te ontspannen en kunnen we onze droom na gaan jagen.  

 

Dus wil jij jouw dromen uit laten komen moet ook jij jouw beren te lijf gaan en ze terugduwen in hun hok.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.