Gras is groener bij de buren

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 21:29

Wat een uitspraak he... 

" het gras is groener bij de buren ".. maar wat bedoelen ze eigenlijk hiermee.. is mijn gras niet groen genoeg? Heb ik er niet hard genoeg voor gewerkt dan? Of kan ik beter kunstgras neerleggen...dan is mijn gras in elk geval wel groener dan dat van de buren.. 

Als ik het zo lees betekend dat voor mij dat we vaak opzoek zijn naar "iets" anders wat beter is dan wat we tot nu hebben... "iets" waarvan we dan weer kunnen denken: " het is nu ook alweer niet goed genoeg" en gaan we het weer vergelijken het gras van de buren... en als we dan toch "iets" hebben aangeschaft of hebben geplaatst op Facebook, instagram of Twitter zijn we natuurlijk benieuwd wat een ander daarvan vind...en hoe meer likes we krijgen hoe beter we ons daardoor voelen toch? Dat gevoel duurt misschien maar een paar uur, of een dag of een maand, maar vervolgens post iemand anders weer "iets", wat groener is dan jou gras, op sociale media...of koopt de buurman ineens een andere auto gaan we toch stiekem weer opzoek naar een manier om ons 'gras ook weer groener' te laten zijn. Eigenlijk zitten we in een soort van visuele cirkel waarin we nooit tevreden zijn met het geen wat we hebben.  

 

Maar stel je bent wel te vreden met wat je hebt, en je je niet laat beïnvloeden door alle prikkels die je heel de dag door binnen krijgt.. dan dan gebeurt er iets magisch... je gaat leven in het NU...je gaat ineens beseffen dat je misschien nu wel op je stoel deze blog zit te lezen, of waar je dan ook bent. Je hoort ineens allemaal geluiden vanuit de natuur..die je vandaag niet eerder had gehoord.  

Probeer maar eens rond te kijken in de ruimte waarin je nu zit... en focus je eens op iets wat je mooi vind... merk dan eens op wat dat met jou doet! Of geef je collega eens een compliment, nee niet zo 1 'wat doe je je werk zo goed' , nee echt een compliment wat je zo goed aan de ander vind. Moet je dan eens kijken wat er gebeurt met jullie relatie, en de manier hoe je naar die collega kijkt... of bij je partner....man man man... wat een hoop.... 

 

Fijn weekend geniet van al het moois om je heen 

 

Droom niet je leven, leef je droom

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.