geprikkeld worden

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 21:28

Wat een dag vandaag.. heb je dat ook wel eens, je komt op het werk en merkt dat er gelijk een bepaalde sfeer hangt. Collega's spreken elkaar niet of nauwelijks aan en je merkt aan alles dat er iets in de lucht hangt. 

 Ik hoorde mijn collega's zeggen dat ze gister een slechte dag hadden gedraaid en elkaar daar nu de schuld van gaven. Het lag aan alles en iedereen behalve aan zichzelf.  

 Ik besefte dat de sfeer ook invloed had op mijn gevoel. Ik begon me hierdoor ook direct slechter te voelen. Ik ging aan van alles denken en ging vanzelf “alles” ook de schuld geven waardoor ik me nog slechter ging voelen terwijl ik zo heerlijk uit mijn bed was gestapt. Ik voelde me top tot dat ik op kantoor binnen stapte.  

 Geprikkeld worden 

We worden heel de dag geprikkeld door de verschillende soorten informatie geprikkeld. Het begint als je s’morgens je bed uit stapt totdat je er in de avond weer in stapt. De hond die nog naar buiten moet, de krant die je leest, de berichtjes op je telefoon, de televisie, je collega's je vrienden en je familie om je heen. Ze prikkelen je allemaal onbewust. Soms hoor je op de radio een liedje wat direct je een bepaald gevoel geeft, of een reclame deuntje op de radio.  

Als het negatieve gedachten zijn wil je daar zo snel mogelijk vanaf maar zijn het positieve gedachte mag het wel heel de dag duren en voelen we ons zonder reden goed!  

 Het is dus interessant om te weten dat informatie ons zo wel positief maar ook negatief kan beïnvloeden.  

Als we negatief worden beïnvloed gaan onze gedachte met ons aan de haal. We vragen ons af waar het vandaan komt. We gaan vooral andere de schuld geven van ons gevoel.  

Stel je voor iemand geeft je een boze blik in het verkeer, zodra je die blik ziet veranderd dat onze gedachte en gevoel, en natuurlijk geef je hem of haar een boze blik terug. Herkenbaar toch?  

 Je gedachte gaan met je gevoel aan de haal, en de meest slechte dingen komen naar boven. Hoe asociaal die man of vrouw wel niet is. En waarom doet hij/zij dat, doe gewoon lekker normaal.  

Al met al JIJ blijft met een rot gevoel zitten, alleen maar omdat die andere je een boze blik gaf. Als je thuis komt vertel je het nog een keer aan je partner, waardoor die er ook een rot gevoel aan over heeft gehouden!  

Voor je het weet komen er nog meer zaken op tafel wat de sfeer niet te goede komt!!  

 Neem jezelf niet zo serieus!  

 Als we negatief worden beïnvloed door de informatie die we tot ons krijgen extreem serieus en persoonlijk maken beïnvloed dat ons gedurende een bepaalde periode. 

Als we naar bovenstaande voorbeeld kijken, denken we dat deze boze blik tegen ons persoonlijk is gericht. Grote kans dat deze beste persoon net een rot dag achter de rug had, dat hij, misschien wel, moest overwerken waardoor hij misschien wel de musical van zijn dochter niet kon bij wonen.  

Dus eigenlijk verdiende deze man een grote glimlach, met de hoop dat hij toch nog een beetje op tijd thuis kon zijn. 

Wat zou er gebeuren als we in plaats van te reageren op de boze blik, en het gevoel dat dat bij ons oproept accepteren en er naar glimlachen, dat het er simpel gezegd even is maar we doen er verder niks mee? Dan zouden we thuis komen bij onze partner deze een dikke knuffel geven en samen een heerlijke avond hebben.  

Doordat ik mezelf en vooral het gevoel niet zo serieus nam kreeg de sfeer geen vat op mij en beleefde ik een heerlijke dag op kantoor! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.