Nooit genoeg

Gepubliceerd op 29 juni 2021 om 21:26

Ik werd van de week geprikkeld toen ik met een collega in gesprek was. Die vertelde me dat het nooit genoeg was, dat altijd alles beter moest en dat alles sneller moest...dat hij overal de beste in moet zijn.. dus ik zei..."zo dat is best een hele opgave zeg overal de beste in zijn".. want dat betekend in mijn ogen dat hij zich telkens moet bewijzen! Maar voor wie dan? In elk geval niet voor mij..  

Maar voor wie doet hij het dan?? Voor zichzelf of voor de maatschappij?  Als je het aan mij vraagt is het de maatschappij die van ons verlangt dat het steeds beter, meer of sneller moet dan dat we nu al doen.  

Het begint al in onze jeugd waar bepaalde gedragingen worden verankerd in ons brein.  Mijn dochter heeft een mobiele telefoon. Op die telefoon heeft ze sociale media zoals snap chat of tik-tok. Ik merk soms aan haar dat ze met haar vriendinnen, onbewust, een soort van wedstrijd houdt wie heeft de meeste likes, duimpjes of hartjes! As ze dan de meeste likes heeft zie ik een heel blij meisje, maar als ze er minder heeft.. nou dan is het huis te klein... 

Herkenbaar?? 

 Interessant in deze is  waarom?? Waarom laten we ons zo verleiden door de meningen van andere... want dat gebeurt er... ben ik dan niet goed zoals ik ben?? Is mijn auto niet groot genoeg, is mijn gras niet groen genoeg 😉..Er zit alle voorbeelden 1 ding wat telkens terugkomt en dat is meer

Als ik naar het woordje meer kijk zie ik het als een cirkel.. er zit geen eind aan... Wat gebeurt er als ik een andere auto koop.. eentje die meer waard is...of ik koop een andere broek die meer waard is dan de vorige.. Dan heb ik kortstondig een geluksgevoel tot  mijn buurman ,vriend of familielid weer een andere duurdere auto,  broek, telefoon koopt.. of noem het maar op.. ja hoor.. Ik ga weer denken aan mijn volgende object wat ik alweer moet hebben.

Maar stel dat ik me nou niet laat verleiden door iedereen die meer heeft dan ik of aan die geen die een  groter huis heeft dan ik of door de buurman die een nieuwe auto heeft gekocht... ik bepaal dan zelf hoe ik me voel en bepaal ik zelf hoe hoog ik de lat leg en wat het woordje meer voor mij betekend.. ik kan dan genieten van allemaal andere dingen. 

Als je je gaat focussen op de kleine dingen die er zijn ga je ook meer genieten van de kleine dingen. Als je morgen nou eens rustig gaat zitten terwijl je je kopje koffie of thee drinkt, leg dan eens je focus op dat ene moment.. Ik weet zeker dat hij lekkerder zal smaken dan dat je hem door je looie pijp heen gooit.. Zo kan je van heel veel kleine dingen genieten, als je je focus daar maar oplegt en je niet te veel laat afleiden! 

 

Geniet van alle kleine dingen om je heen, dan ga je waarderen wat je al hebt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.